FAQ Digital and Data Traineeship Den Bosch

Heb jij vragen over het Vlammrs Digital and Data Traineeship in regio Den Bosch? Lees hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we krijgen. Staat je vraag met antwoord er niet bij? Stuur ons even een appje of mailtje.

Hoe word ik gecoacht tijdens dit Traineeship? 
Tijdens het hele Traineeship krijg je een persoonlijke coach. Dit is jouw Talent Development manager (TD-coach). Dus los van je opdrachtgever bij onze partners ontvang je persoonlijke coaching. Bij deze coach kun je terecht met al je ontwikkeldoelen en vragen over professionele en talentontwikkeling. Start je bij Vlammrs? Dan ontvang je een persoonlijk assessmentrapport. Dit is waardevolle input voor je uitgebreide startgesprek met je TD-manager. Met je TD-manager heb je aan het begin, halverwege  en aan het einde van elk jaar een coaching moment waarin resultaten worden besproken. Per opdracht heb je ook een start, evaluatie en eindgesprek met zowel je TD manager  als je opdrachtgever. Hier bespreken we je doelen van zowel de opdracht als je persoonlijke ontwikkeling, je plan en bespreken we de status. Heb je het gevoel meer coaching nodig te hebben? Dan kun je je je buddy benaderen en de intervisies gebruiken. Jouw talentontwikkeling als young professional vinden wij enorm belangrijk en je coach helpt je graag verder!

Met wie volg ik dit Traineeship?

Je volgt dit Traineeship met een groep mede trainees: je Talent Team. Je volgt de trainingen en intervisies samen. Ook krijg je binnen je Talent Team een buddy waarmee je makkelijk kunt sparren over zaken waar je tegenaan loopt. Samen met je Talent Team ga je ook maatschappelijke opdrachten/cases vervullen naast je eigen opdracht.

Wat kan ik verwachten van intervisies?

Tijdens dit Traineeship kom je ongeveer 1 x per 6 weken samen met je Talent Team en jullie TD-coach. Hierbij breng je allemaal een casus in ter voorbereiding. Samen ga je één casus uitdiepen. Je komt tot nieuwe inzichten en concrete adviezen voor de Vlammr die de casus heeft ingebracht. Dit kan gaan om zaken waartegen je aanloopt op de werkvloer. ‘Mijn opdrachtgever en ik zijn zo verschillend dat ik het lastig vindt om samen te werken’. ‘Ik wil beter leren ‘nee’ zeggen tegen werkzaamheden’. Of ‘Ik wil mijn collega’s beter meenemen bij mijn werkzaamheden’, zijn enkele voorbeelden.

Waarom zou ik kiezen voor het Vlammrs Digital and Data Traineeship Den Bosch?

Dit Traineeship biedt je een unieke carrièrestart als frontrunner in digital en data. Je krijgt de kans om het beste uit jezelf te halen tijdens een 2-jarig ontwikkelprogramma. Hierbij combineer je fulltime uitdagende werkervaring met training, coaching en ook intervisies met je medetrainees. Via Vlammrs bouw je een breed netwerk op in de wereld van digital en data in dé toekomstige Datastad Den Bosch. Dus met je carrièreperspectieven na dit tweejarig traineeship zit het zeker goed. En je ontvangt ook nog eens een marktconform salaris. Hoewel Vlammrs een splinternieuw traineeship is dat zich vooral richt op de hbo-doelgroep, is dit initiatief powered by ORMIT. ORMIT is al 25 jaar specialist in Traineeships en talentontwikkeling. Bovendien is ORMIT al 13 jaar een Great Place to Work en het eerste bedrijf dat het CEDEO Traineeship keurmerk heeft ontvangen.

Hoe is dit Traineeship opgebouwd?

Tijdens dit Traineeship volg je een uitgebalanceerd ontwikkelprogramma van 2 jaar. Van je 40-uurige werkweek besteed je zo’n 70 procent van je tijd aan uitdagende opdrachten bij onze partners. 20 Procent van je tijd gaat naar coaching, intervisie, buddyschap en maatschappelijke opdrachten met je Talent Team. En 10 procent van je tijd besteed je aan trainingen, workshops en online learning (ruim 30 dagen training verspreid over 2 jaar). Via deze opbouw haal jij het maximale uit jezelf en je carrière!

Welke trainingen krijg ik?

Tijdens dit Traineeship volg je een uitgebalanceerd ontwikkelprogramma van 2 jaar. Van je 40-uurige werkweek besteed je zo’n 70 procent van je tijd aan uitdagende opdrachten bij onze partners. 20 Procent van je tijd gaat naar coaching, intervisie, buddyschap en maatschappelijke opdrachten met je Talent Team. En 10 procent van je tijd besteed je aan trainingen, workshops en online learning (ruim 30 dagen training verspreid over 2 jaar). Via deze opbouw haal jij het maximale uit jezelf en je carrière!

Je volgt ongeveer elke 6 weken een training (60 dagdelen in 2 jaar) om jezelf te blijven ontwikkelen. Deze zijn erop gericht om je impact te vergroten in een bedrijf op het gebied van data, digital en business. Tijdens het eerste jaar ligt de focus op ‘Hoe pas ik zelf dingen toe?’ In het tweede jaar ligt de focus op ‘Hoe krijg ik anderen mee?’. Je krijgt trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, communicatieskills, teamwork, projectmanagement en digital en data inhoudelijke trainingen. Deze laatste verzorgen we samen met de JADS. Denk daarbij aan een 3-daagse digital & data bootcamp en nog 9 dagen training op het gebied van visualisatie tools, etics and governance, entrepreneurship & data, data maturity, machine learning intro en data quality.

Waar worden de trainingen gegeven?

Op het Vlammrs kantoor (Regusgebouw naast Essent, kleine 10 minuten lopen vanaf centraal station) en bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch.

Hoe word ik gecoacht tijdens dit Traineeship?

Tijdens het hele Traineeship krijg je een persoonlijke coach. Dit is jouw Talent Development coach (TD-coach). Dus los van je managers op je opdrachten ontvang je persoonlijke coaching. Bij deze coach kun je terecht met al je vragen over professionele en talentontwikkeling. Start je bij Vlammrs? Dan ontvang je een persoonlijk assessmentrapport, handgeschreven door onze professionals. Dit is waardevolle input voor je uitgebreide startgesprek met je TD-coach. Met je TD-coach heb je aan het begin, halverwege  en aan het einde van elk jaar een coachingsmoment. Per opdracht heb je ook een start, evaluatie en eindgesprek met zowel je coach als je manager op je opdracht. Heb je het gevoel meer coaching nodig te hebben? Dan kun je je je buddy benaderen en de intervisies gebruiken. Ook mag je altijd contact opnemen met je TD-coach. Jouw talentontwikkeling als young professional vinden wij enorm belangrijk en je coach helpt je graag verder!

Met wie volg ik dit Traineeship?

Je volgt dit Traineeship met een groep van zes medetrainees: je Talent Team. Je volgt de trainingen en intervisies samen. Ook krijg je binnen je Talent Team een buddy met wie je makkelijk kunt sparren over zaken waar je tegenaan loopt. Samen met je Talent Team vervul je ook maatschappelijke opdrachten/cases naast je eigen opdracht.

Wat kan ik verwachten van intervisies?

Tijdens dit Traineeship kom je ongeveer 1 keer per 6 weken samen met je Talent Team en jullie TD-coach. Hierbij breng je allemaal een casus in ter voorbereiding. Samen ga je 1 casus uitdiepen. Je komt tot concrete adviezen voor de Vlammr die de casus heeft ingebracht. Dit kan gaan om zaken waar je tegenaan loopt op de werkvloer. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Mijn manager en ik zijn zo verschillend dat ik het lastig vindt om samen te werken’. ‘Ik wil beter leren ‘nee’ zeggen tegen werkzaamheden’, of ‘Ik wil mijn collega’s beter meenemen bij mijn werkzaamheden’.

Wat voor soort opdrachten ga ik doen?

Voorbeelden van mogelijke opdrachten zijn: wat zijn de commerciële mogelijkheden van de data die een bedrijf heeft? En hoe kun je dit realiseren? Een andere relevante vraag die aan bod kan komen tijdens je opdracht is: hoe zorg ik ervoor dat mensen die (nog) niets met data hebben dit wél willen gaan gebruiken? Wat voor digital tools kunnen helpen om de data nuttig te gebruiken? Je krijgt bijvoorbeeld de vraag om verzamelde data inzichtelijk te maken voor de organisatie. Welke data hebben we beschikbaar? Wat zouden we met deze data kunnen doen? Kun je op basis van data scenario’s maken? Zie je verbanden, wat kunnen we leren op basis van de data? Hoe kan dit de werkbaarheid in de organisatie verbeteren? Of de service/dienstverlening naar klanten toe verbeteren? Kortom, hoe helpt data de business verbeteren?


Voorbeeldopdrachten:

 • Gemeente Den Bosch
  Je duikt in de enorme bak data die Gemeente Den Bosch verzameld heeft. Je onderzoekt wat de gemeente met deze data kan doen. Een vervolgopdracht (voor jou of een mede-Vlammr) kan zijn om de data vervolgens werkbaar te maken voor de rest van de organisatie. Welke tools gebruik je daarvoor en hoe krijg je mensen mee met jouw idee?

 • Rubix
  Rubix gelooft sterk in de kracht van integratie en innovatie. Hun klanten komen uit de top van het Nederlands bedrijfsleven. Rubix richt zich op de digitale organisatie van deze klanten. Daarbij is het belangrijk om alles en iedereen met elkaar te verbinden. Om de grenzen van de organisatie te overschrijden en samenwerking tussen organisaties te faciliteren en te verrijken. Huidige en toekomstige technologieën en concepten vormen het fundament om nieuwe mogelijkheden te benutten. Als Vlammr zet jij je in om Rubix nog beter te maken in het integreren van systemen. Binnen het team ben je nauw betrokken bij het leveren van kennis, oplossingen en advies richting Rubix’ klanten en je collega’s. Je gaat aan de slag met diverse innovatieve technologieën van bijvoorbeeld Red Hat en/of TIBCO op het gebied van API’s, cloud integratie, ‘data en systemen’, en ‘mensen en processen’.
 • BDO
  BDO beschikt over veel data van apotheken. Je gaat deze data onderzoeken en in een model gieten waardoor deze data gebruikt kan worden om BDO’s business en advisering richting deze klanten te verbeteren. De apotheken kunnen zo hun onderneming beter laten presteren. Voor deze opdracht heb je geen programmeer skills nodig. Daarvoor schakel je met de IT-afdeling. Wel leer je werken met de datavisualisatie tool Power BI.

Bij welke organisaties ga ik projecten doen?

Vlammrs werkt met een groeiend netwerk van bedrijfspartners in regio Den Bosch. Denk daarbij aan partners in de overheidssector, het bankwezen, start-ups en ook multinationals. Opdrachten lopen op dit moment bij BDO, Rubix, Gemeente Den Bosch en Rabobank. We zijn volop bezig met het uitbreiden van dit netwerk.

Hoe wordt bepaald waar ik welke projecten ga doen?

Voordat je start, maak je een keuze tussen twee varianten van dit traineeship. Op basis van je profiel en ambities maken we de match zo optimaal mogelijk.

Optie 1:

 • Je start als dedicated Vlammr bij een partner. Bijvoorbeeld Rubix is op zoek naar trainees die bij hen opdrachten doen en de intentie hebben om bij Rubix na twee jaar uit te stromen. Mogelijk doe je ondertussen wel een uitstapje richting een start-up, om je ervaring uit te breiden. Daarna ga je weer verder als Vlammr bij de dedicated partner. Je hebt de intentie om daar na 2 jaar vol mogelijkheden je carrière voort te zetten. Ook werk je met je Talent Team aan maatschappelijke digital business cases.

Optie 2:

 • Multicompany variant. Je doet jouw opdrachten bij verschillende partners en hebt de intentie om bij een partner in ons Vlammrs netwerk uit te stromen. Ook hier werk je met je Talent Team aan maatschappelijke digital business cases. De match wordt telkens op basis van je profiel, ambities en de vraag vanuit onze partners gemaakt.

Ben ik na 2 jaar verplicht uit te stromen bij een van Vlammrs’ partners als het me toch niet zou bevallen?

Als je als dedicated trainee aan de slag gaat bij één partner, is het wel van belang dat jij een sterke intentie hebt om na 2 jaar uit te stromen bij deze partner. Bij de multicompany variant heb je in ieder geval de intentie om in regio Den Bosch carrière te maken op gebied van digital en data binnen ons partnernetwerk. Na 2 jaar ben je niet verplicht om uit te stromen bij een van de partners voor wie jij een opdracht hebt vervuld.

Wat zoeken jullie in een Vlammrs trainee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of JADS-opleiding. Bij voorkeur (dus niet uitsluitend) op het gebied van Data Science, Information Management, Bedrijfskunde, Business Analytics, Business & IT management, Business Innovation, Marketing (Intelligence), Informatica of Big Data.
 • Belangrijk is vooral dat je affiniteit hebt met digital en data vraagstukken vanuit de business.
 • Je ziet en weet wat er mogelijk is met de nieuwe technologie. Je bent gedreven om hiermee nieuwe initiatieven te creëren bij bedrijven.
 • Je wilt je optimaal ontwikkelen en impact maken op de werkvloer.
 • Je bent proactief, innovatief, kan goed samenwerken, bent nieuwsgierig, analytisch scherp en resultaatgericht.
 • Tijdens je studie en stages heb je laten zien dat je proactief bent en voor het beste gaat.
 • Nevenactiviteiten zijn een pré, zoals een bijbaan, commissie- of bestuurswerk, buitenlandervaring of een eigen start-up.
 • 0-2 jaar werkervaring.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Je kunt solliciteren via onze website: https://www.vlammrs.nl/sollicitatieformulier/

1. Je deelt je personalia, cv en je antwoorden op de motivatievragen. Je ontvangt van ons een snelle reactie.
2. Je maakt thuis een online capaciteitentest.
3. Je wordt uitgenodigd voor 2 persoonlijke gesprekken om te kijken of er een match is.
4. Je komt op onze Vlammrs assessmentdag.
5. We heten je welkom bij Vlammrs en plannen een aannamegesprek in!

Wanneer kan ik starten?

Dat kan altijd zo snel mogelijk. De exacte startdatum bepalen we in overleg.

Wat ga ik verdienen? En wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Je ontvangt een bruto maandsalaris van 2500 euro.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden in een notendop:

 • Een NS-businesscard
 • 27 vakantiedagen (waarbij er 7 worden uitbetaald in je salaris bovenop je brutoloon. Deze kun je tegen een gunstige regeling terugkopen).
 • 8 procent maandelijkse vakantietoeslag
 • En…! Wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is? Dat investeren we in jou!