Vlammrs FAQ

Wie is Vlammrs? 
De startup Vlammrs is een ondernemende en innovatieve organisatie die ‘Young Data Science Professionals’ opleidt en inzet om data gerelateerde vraagstukken bij haar klanten op te lossen. 

Wie zitten achter Vlammrs? 
Vlammrs is onderdeel van de ORMIT Group BV. ORMIT is al meer dan 25 jaar de expert in het ontwikkelen van talent. Zie voor meer informatie www.ormit.nl

Hiernaast werkt Vlammrs nauw samen met ORTEC BV. ORTEC is werelds grootste leverancier van wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics, met zo’n 1.000 medewerkers en met kantoren in 13 landen over de hele wereld. Zie voor meer informatie www.ortec.com

Wat maakt Vlammrs uniek? 
Vlammrs biedt je een unieke carrièrestart als frontrunner in digital en data. Je krijgt de kans om het beste uit jezelf te halen tijdens een intensief ontwikkelprogramma. Hierdoor kun je versneld doorgroeien van Young Data Science Professional naar Data Science Professional.  Je combineert het uitvoeren van uitdagende projecten met inhoudelijke en persoonlijke training en coaching en begeleiding. Via Vlammrs bouw je snel veel kennis op en een breed netwerk in de wereld van digital en data. Dus met je carrièreperspectieven na dit programma zit het zeker goed. En je ontvangt ook nog eens een marktconform salaris. 

Hoe ziet het ontwikkelprogramma er precies uit? 

Het 3 jarige ontwikkelprogramma helpt jou, samen met het leren in de praktijk een volwaardige data professional te worden.  

Het ontwikkelprogramma bestaat uit ruim 40 dagen data science training. Deze wordt verzorgd door de Analytics Academy en 11 dagen trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, uitgevoerd door ORMIT.  

Word ik ook begeleid en gecoacht? 

Inhoudelijke vragen over je opdracht kun je stellen aan een van onze ervaren professionals. Dit kan zijn de fieldmanager van Vlammrs, dan wel een senior consultant van ORTEC.  

Daarnaast kom je in het ontwikkeltraject bij elkaar op de plenary project days (elke 6 weken of elke 3 weken een halve dag). Op deze dagen is er gezamenlijke inhoudelijke intervisie. Iedereen werkt aan zijn eigen project en brengt vraagstukken in om samen met een inhoudelijke expert en collega Vlammrs te bespreken.  Waarin je dus niet alleen leert hoe je jouw project de volgende fase in helpt, maar je leert ook van de projecten van collega Vlammrs.   

Naast deze inhoudelijke begeleiding maak je gebruik van een coach om je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven (werken met personal coaching credits, elke maand 1 uur per maand voor jou beschikbaar).  

Werk ik fulltime? 
Ja, je werkt 40 uur per week. Waarbij je voor een groot deel werkzaam bent met je project of een training volgt. 

Wat voor soort opdrachten ga ik doen? 

Voorbeelden van mogelijke opdrachten zijn: wat zijn de commerciële mogelijkheden van de data die een bedrijf heeft? En hoe kun je dit realiseren? Een andere relevante vraag die aan bod kan komen tijdens je opdracht is: hoe zorg ik ervoor dat mensen die (nog) niets met data hebben dit wél willen gaan gebruiken? Wat voor digital tools kunnen helpen om de data nuttig te gebruiken? Je krijgt bijvoorbeeld de vraag om verzamelde data inzichtelijk te maken voor de organisatie. Welke data hebben we beschikbaar? Wat zouden we met deze data kunnen doen? Kun je op basis van data scenario’s maken? Zie je verbanden, wat kunnen we leren op basis van de data? Hoe kan dit de werkbaarheid in de organisatie verbeteren? Of de service/dienstverlening naar klanten toe verbeteren? Kortom, hoe helpt data de business verbeteren?   

Bij welke organisaties ga ik projecten doen? 

Vlammrs richt zich op grote diversiteit aan organisaties in heel Nederland. Dit betekent ook dat je projecten in heel Nederland kunnen plaatsvinden. 

Hoe wordt bepaald waar ik welke projecten ga doen? 
Op basis van je profiel, kennis en ervaring maken we de match zo optimaal mogelijk.  

Wat gebeurt er na afloop van het ontwikkelprogramma? 

Na afloop van het programma heb jij je ontwikkeld tot data science professional en liggen de carrièrekansen voor je open. Het doel is dat je na afloop van de arbeidsovereenkomst met Vlammrs doorstroomt naar één van onze klanten, maar dit is niet verplicht.  

Wat zoeken jullie in een Vlammr? 

 • Een afgeronde wo-opleiding met een sterk data component, bijvoorbeeld op het gebied van Data Science, Information Management, Business Analytics, Business & IT management, Informatica of Big Data.  
 • Belangrijk is vooral dat je een sterke affiniteit en ervaring hebt met datavraagstukken.  
 • Tijdens je studie en stages heb je laten zien dat je proactief bent en voor het beste gaat. 
 • Nevenactiviteiten zijn een pré. Zoals een bijbaan, commissie- of bestuurswerk, buitenlandervaring of een eigen start-up. 
 • 0-3 jaar werkervaring. 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?  

Je kunt solliciteren via onze website: https://www.vlammrs.nl/sollicitatieformulier/ 

 • Je deelt je personalia, cv en je antwoorden op de motivatievragen. Je ontvangt van ons een snelle reactie.  
 • Je maakt thuis een online capaciteitentest.  
 • Je wordt uitgenodigd voor een gesprek om te kijken of er een persoonlijke match.
 • Je komt op onze Vlammrs assessmentdag. 
 • We heten je welkom bij Vlammrs en plannen een aannamegesprek in! 

Wanneer kan ik starten? 

Dat kan altijd zo snel mogelijk. De exacte startdatum bepalen we in overleg.  

Wat ga ik verdienen? En wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?  

Je ontvangt een bruto maandsalaris van 2.650 euro.  
Onze secundaire arbeidsvoorwaarden in een notendop:  

 • Een NS-businesscard 
 • 27 vakantiedagen (waarbij er 7 worden uitbetaald in je salaris bovenop je brutoloon. Deze kun je tegen een gunstige regeling terugkopen). 
 • 8 procent maandelijkse vakantietoeslag 
 • En…! Doorloop je een kostbaar ontwikkelprogramma. Dat investeren we in jou! 
Vlammrs FAQ

Vlammrs FAQ