Persbericht

Bedrijven, overheid en onderwijs in Noord-Brabant bundelen krachten in Vlammrs

Wethouder en directeur Philips omarmen nieuw initiatief voor behoud van digital & data talent in Noord-Brabant

Den Bosch, woensdag 30 oktober 2019 – Wethouder Jan Hoskam van de gemeente ’s-Hertogenbosch en Philips-directeur Hans de Jong staan gezamenlijk achter het nieuwe initiatief Vlammrs. Dat bleek gisteren tijdens de Dataweek Den Bosch, waar de aftrap was van het digital & data regio traineeship om jong talent te behouden voor Noord-Brabant.

“Mooi om te zien dat Vlammrs talent een kans biedt om zich verder te ontwikkelen in digital en data”, zei Jan Hoskam. “Dat sluit heel goed aan op onze ambitie om talent voor onze stad en de provincie te behouden. En op onze ambitie om door te groeien naar de toonaangevende datastad van Nederland.”

Digitaal geschoold talent

Ook Hans de Jong, directeur Philips en voorzitter van de Taskforce AI, is enthousiast: Kennis is de belangrijkste grondstof voor Nederland. Dat geldt zeker voor de snel digitaliserende high tech industrie in Noord-Brabant. Beschikbaar, met name digitaal geschoold, talent is onze grootste uitdaging. Publiek private samenwerking zal de sleutel zijn om deze uitdaging aan te gaan. Het regio traineeship concept Vlammrs is een prachtig initiatief dat daar zeker aan bij zal dragen.”

Krachten bundelen

Digital & data talenten behouden voor de provincie Noord-Brabant is belangrijk om zo de regio technologisch en economisch te versterken. Daarom hebben bedrijven, overheid en onderwijs samen de handen ineengeslagen in het Vlammrs digital & data regio traineeship. Na een stevig assessment krijgen talenten met een HBO/JADS diploma een tweejarig ontwikkeltraject op het gebied van data & soft skills met coaching on the job. Ze doen in deze twee jaar opdrachten bij verschillende deelnemende regiopartners bestaande uit een mix van multinationals, overheid en scale-up organisaties. Door deze mix van praktijk en theorie maken de talenten een bovengemiddelde ontwikkeling door. Door kun kennis en ervaring zijn zij van een grotere meerwaarde voor de regio Noord-Brabant.

Persbericht

Persbericht